eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Országzászló lesz a Zöld Pardon helyén

Õsszel véget ér a Petőfi híd budai hídfőjénél működő szórakozóhelyek, a Zöld Pardon és a Cafe del Rio tízéves karrierje - írja az Index.hu.

Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi területén, a Goldmann György téren.

Az újbudai képviselőtestület döntése szerint a Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál 2012. január 1-jére Országzászlót állít a XI. kerületi önkormányzat, amely az emlékműnél kívánja méltóképpen ünnepelni az új alaptörvényt - adta hírül az Index.hu. A zászlóállítás részletes terveit Hoffmann Tamás polgármesternek a májusi ülésen kell a testület elé terjeszteni.

A szimbolikus beruházás nem elhanyagolható célja az is, hogy véglegesen és visszavonhatatlanul pontot tegyen a hídnál tíz éve üzemelő szórakozóhelyek, a Zöld Pardon és a Cafe del Rio történetének végére. A Rio helyén visszaállítják az elmúlt években eltűnt hídmúzeumot.

A kocsmáknak az idei vendéglátó-ipari szezon zárása után, októberben kell eredeti formájában visszaszolgáltatniuk a két parkrészt. A Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyét a XI. kerületi önkormányzat a képviselő-testülete április végén hosszabbította meg október végéig.

A budai Duna-parton van már országzászló. 2006-ban az 1956-os forradalom emlékére állítottak egy 46 méter magas zászlót néhány híddal feljebb, Óbudán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×