eur:
389.68
usd:
364.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kumin: Gyurcsány inkább kockázatot, mint lehetőséget jelent

A MSZP-n belül állóháború zajlik, a szemben álló felek az ellenzéki politizálás helyett a szocialista párt vezetésének megszerzésével vannak elfoglalva - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Kumin Ferenc arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc számára reálisabb cél lehet az MSZP irányítása, mint egy egy új párt létrehozása.

Egy új párt megalakítása sok kockázattal jár, kétséges a kimenetele, ezért Gyurcsány Ferenc és a többi szereplő számára is egyelőre reálisabb cél lehet az MSZP irányításának átvétele - közölte az InfoRádióval a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Kumin Ferenc szerint a baloldal további megosztása nem szolgálja a baloldal érdekeit, a szocialisták abban érdekeltek, hogy megpróbáljanak a feszültségeken túljutni.

A párttagok egy része támogatja Gyurcsány Ferencet, a párton belüli nyilvánosságban jók a pozíciói, de a párton kívül továbbra sem látszik, hogy az alacsony népszerűsége elmozdult volna, így személye inkább kockázatot, mint lehetőséget jelent - fejtette ki az elemző.

Kumin Ferenc kiemelte: a volt kormányfő elleni büntetőeljárás két élű. A mártírrá válás pozitív lehet egy ideig, és ha bebizonyosodik a vádról, hogy nincs alapja, akkor tartós előnyt lehet ebből kovácsolni, ugyanakkor ha jogos a vád, akkor negatív hatása lehet Gyurcsány Ferencre politikailag is - hangsúlyozta.

Az MSZP-n belül a frontok beálltak, mindenki tudja védeni a saját állásait, és mivel senki sem tett gesztusokat a másik irányába, állóháború alakult ki - vélekedett az elemző. Hozzátette: sokáig nem engedhetik meg maguknak a szocialisták, hogy az ellenzéki politizálás helyett a belháborúval legyenek elfoglalva.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×