A szakember a GfK Hungária Piackutató Intézet által végzett felmérés eredményeit ismertető sajtótájékoztatón kifejtette: Magyarországon 2010-ben egy ember átlagosan 67,5 liter tejet fogyasztott.
Ez napi 1,8 deciliternek felel meg, ami valamivel magasabb ugyan az unió átlagánál, de kevesebb mint a fele a szakértők által javasolt, napi félliteres mennyiségnek.
A magyarok 53 százaléka még mindig úgy véli - a felmérés szerint -, hogy a hőkezelés során a tejből elvesznek a legfontosabb tápanyagok.
Az UHT tej nem tartalmaz tartósítószereket, továbbá a friss tej nem egészségesebb, mint az UHT tej - mondták a felmérés készítői és egészségügyi szakemberek a tájékoztatón. Tény viszont - tették hozzá -, hogy a tej jótékony hatással van az egészségre, gyermekkorban különösen fontos pillére az egészséges táplálkozásnak.
Bakos Erzsébet, a terméktanács szakmai koordinátora az MTI-nek korábban elmondta: a tejágazat stratégiai célja, hogy az ország éves tejtermelését ismét mintegy 2 milliárd literre növeljék a jelenlegi mintegy 1,6 milliárd literről.
A 70 éves autóvezetőket újra levizsgáztatná egy szakoktató