Agyonhallgatják az illetékesek az élelmiszerekben jelen lévő méreganyagok egészségi kockázatát - jelezték szakértők a Figyelőnek. A fő problémát a tavaly aratott gabonafélék nagyarányú fuzárium-fertőzöttsége okozza - mondta a cikk egyik szerzője, Bauer Éva újságíró az InfoRádiónak.
A fuzárium gombák által termelt mérgektől a termékeket semmilyen eljárással nem lehet fertőtleníteni, és az ilyen takarmánygabonával etetett állatok elfogyasztásával a méreg bekerül az emberi szervezetbe.
A szakértők szerint minden terméket nem lehet bevizsgáltatni, de az ellenőrzések kijátszása is bevett gyakorlat lehet.
Bauer Éva azt mondta, hogy a nem megfelelően kezelt biotermékek nagyobb problémát jelentenek, ökológiai gazdálkodásokból származó árukat azonban nem vizsgáltak.
Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban