eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A Magyar Gárda vezetője szerint Vona Gábor elfordult a mozgalomtól - lapszemle

Megtizedelődött a Magyar Gárda. Várhatóan februárban kerül terítékre a Magyar Fejlesztési Bank korábbi vezetésének ügye a Parlamentben. Sem törvény, sem szakmai szervezet nem tiltja, hogy egy az idén érettségizett, tegnap OKJ-vizsgát tett ingatlan-értékbecslő holnap egy nagy ingatlanalapot becsüljön meg. Feltámad a legendás magyar márka. Témák a reggeli sajtóból.

Megtizedelődött a Magyar Gárda - írja a Magyar Nemzet. A hetente megjelenő, a Magyar Nemzeti Gárda melletti kiállásról tanúskodó jobbikos nyilatkozatokkal ellentétben Vona Gábor pártelnök már elfordult a mozgalomtól - derül ki Ináncsi József, a gárda országos vezetőjének szavaiból. Szerinte a gárdisták száma az utóbbi időben azért csappant meg, mert a mozgalomból Vona Gábor közbenjárására kivált a csendőrség. A gárdisták úgy érzik, a Jobbik parlamentbe jutásával háttérbe szorultak, helyüket a könnyebben vállalható csendőrség vette át. Vona Gábor cáfolta Ináncsi állításait.

Várhatóan februárban kerül terítékre a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) korábbi vezetésének ügye a Parlamentben. - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint két, egyenként is milliárdos nagyságrendű turisztikai befektetést vizsgálnak majd, hogy kiderítsék a fejlesztési bank korábbi vezetésének esetleges felelősségét az esetleges vagyonvesztésben. A hónapok óta működő egerszalóki Saliris Hotel és a most még csak épülő bükkszéki Salvus Hotel okán vizsgálhatják az MFB májusban távozni kényszerült vezetésének a felelősségét. A Napi Gazdaság értesülése szerint a két turisztikai beruházást az elmúlt nyolc év visszaéléseit vizsgáló parlamenti albizottság tűzte napirendjére.

Gond az értékelés szabályozatlansága - írja a Világgazdaság. Sem törvény, sem szakmai szervezet nem tiltja, hogy egy az idén érettségizett, tegnap OKJ-vizsgát tett ingatlan-értékbecslő holnap egy nagy ingatlanalapot becsüljön meg. Olyan rendelkezés sincs, amely akár szakmai, akár etikai vétség elkövetése esetén jogosultsága megvonásával büntetné az érintett értékbecslőt. A szakma belső minősítő rendszerének megoldatlansága az egyik legfőbb ok, emiatt a hazai ingatlanszektor nem eléggé átlátható, befektetői szempontból kevéssé vonzó.

Feltámad a legendás magyar márka - olvashatjuk a penzcentrum.hu-n. Két régi-új retro márka jelent meg az elmúlt hetekben a magyar piacon. A Senior és a Méta valaha a TV Torna hivatalos sportruházat-szállítója volt, termékeiket leginkább a Skála Coop boltokban lehetett megvásárolni. Újjáélesztői szándéka szerint a fiatalok mellett a szabadidőruhákban felnövő, idősebb korosztály is vevő lesz az ötletre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×