eur:
389.69
usd:
362.1
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bezárták a látogatókat a temetőbe Nyíregyházán

Több mint száz ember rekedt benn kis időre vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

Az információk szerint este hat óra körül zárták be a temető Korányi utca felől megközelíthető kapuját. Bár egy másik bejárat még nyitva volt, a Korányi utcai főkapu mögött rekedt látogatók közül többen megpróbáltak átmászni a kerítésen, de volt, aki visszazuhant a tömegbe - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a helyzetet a halottak napi megemlékezés miatt a temető környékén szolgálatot teljesítő rendőrök oldották meg: a parancsnok úgy döntött, hogy a pánikhangulat kialakulásának megelőzéséért, és a balesetveszély elkerüléséért levágja a lakatot a kapuról. A vasláncot a kapitányságról odahozatott erővágóval távolították el. Az MTI információi szerint az eset során senki sem sérült meg.

Ferenc Róbert őrnagy, a nyíregyházi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője hozzátette: amennyiben a temető kezelői igényt tartanak rá, a lánc levágásával okozott kárt a rendőrség megtéríti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×