eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rejtélyes sorozattámadások tartják rettegésben Malmö lakosságát

Sorozatgyilkos tartja rettegésben a Svédország déli részén található Malmö lakosságát: a rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest.

Rendőrautók hada, rettegő bevándorlók, igazságosztót játszó bandák: ez Malmö, ahol tavaly október óta ismeretlen fegyveres vadászik az emberekre. A rendőrség 15 esetben nyomoz. A célpontok egy kivételével bevándorlók voltak, az eddigi mérleg nyolc sebesült és egy halott. A sors fintora, hogy a halálos áldozat, a húszéves Trez West Persson az egyetlen, aki Svédországban született. Valószínűleg a parkoló autójukban mellette ülő bevándorló barátja lehetett a célpont. A legutóbbi támadást szombaton követték el egy iráni születésű fodrász ellen, ám az kudarccal végződött. A bűnöző lefejelte áldozatát, és kerékpáron menekült el a tett színhelyéről - adta hírül a Guardian.

A gyilkos bárhol lecsaphat, legyen szó a város mecsetjéről, vagy a rendőrállomás, esetleg az uszoda környékéről. A malmőiek azonban nem ülnek ölbe tett kézzel: főként bevándorlókból álló bandák üldözik a fegyverest, és őrzik a Rosengard lakótelepet, ahol mintegy 30 ezer társuk él. A rendőrség tisztségviselői erőteljesen tiltakoztak az ellen, hogy a civilek szolgáltassanak igazságot maguknak.

Niklas Orrenius, a Sydsvenska Dagbladet napilap újságírója szerint a lövöldöző lassan "megmérgezi Malmőt". A városban felütötte fejét a rasszizmus, a feszültség szinte tapintható. "Ez volt a legkevésbé fajgyűlölő város, ahol valaha is éltem - mondta Orrenius, hozzátéve, hogy a lakosság felét bevándorlók teszik ki. - A nyolcéves lányom olyan osztályba jár, ahol a gyerekek több mint fele arab származású, és ő már nem érti a faji megkülönböztetés kifejezést."

A rendőrség egyelőre nem bukkant értékelhető nyomra, jelenleg a szombati támadás helyszínéről szerzett DNS-minta kiértékelését várják, de az még eltart egy darabig. Az elkövető indítéka ismeretlen, ahogy a támadások pontos száma is. A profilban csupán az szerepel, hogy egy 20-40 év közötti férfiról lehet szó, aki úgy ismeri a várost, mint a tenyerét, és kerékpárral közlekedik. Jelenleg százan dolgoznak az ügyön, járőrautók róják a város, és lehet, hogy a rendőrség átnézni a támadások idején lebonyolított telefonhívásokat is.

Az idei választáson parlamentbe jutott bevándorlás ellenes párt, a Svéd Demokraták is azt szeretnék, ha mielőbb kézre kerítenék a lövöldözőt, ezért 3700 dollárnak megfelelő értékű jutalmat ajánlottak a nyomravezetőnek.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×