eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Horváth Zoltán és Tóth András lehet a GVH két elnökhelyettese

Horváth Zoltán számvevő tanácsost és Tóth András egyetemi adjunktust javasolta Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a GVH két új elnökhelyettesének.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán újságírók előtt közölte: a GVH két elnökhelyettese lemondott, Nagy Zoltán pedig javaslatot tett Orbán Viktor kormányfőnek két új elnökhelyettes, Horváth Zoltán és Tóth András kinevezésére.

A miniszterelnök arra kérte Kövér László házelnököt, intézkedjen arról, hogy a két elnökhelyettes-jelölt gazdasági bizottsági meghallgatása még a héten megtörténjen, és ha bizottsági meghallgatáson sikeresen túl lesz a két jelölt, akkor a kormányfő javaslatot fog tenni Schmitt Pál köztársasági elnöknek a kinevezésükre - ismertette a szóvivő.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Horváth Zoltán az Állami Számvevőszék számvevő tanácsosa, 1991-1997 között az agrárminisztériumban dolgozott, 1999-től pedig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában. Tóth András egyetemi adjunktus, ügyvéd, aki 2002-2007 között már dolgozott a GVH-nál.

Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden arról döntött, hogy az elnök mandátumának lejártával nem szűnik meg a Gazdasági Versenyhivatal alelnökeinek a kinevezése, ahogy ezt az új parlament elfogadta.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×