eur:
389.09
usd:
362.07
bux:
68619.36
2024. május 8. szerda Mihály

Göncz Árpád az indiai nagykövetet fogadta

Göncz Árpád volt köztársasági elnök udvariassági látogatáson fogadta Gauri Shankar Gupta indiai nagykövetet - közölte Gulyás András, a volt államfő titkárságának vezetője.

A közlemény szerint a találkozón a volt köztársasági elnök méltatta azt a segítséget, amelyet India nyújtott a magyar hazafiaknak az 1956-os forradalom leverésének napjaiban.

Mint emlékeztetnek rá, a forradalmi szervezetek levelét Göncz Árpád juttatta el az indiai nagykövetségnek 1956. novemberében.

1956 őszén India akkor újonnan megnyitott budapesti követségének ügyvivője - és az ő közvetítésével India Budapesten is akkreditált moszkvai nagykövete, illetve a Nehru-kormány - mások mellett a volt államfőtől kapott hiteles tájékoztatást a forradalom eseményeiről, majd a felkelés leverése utáni fejleményekről. Az információk birtokában az indiai diplomácia közvetíteni is próbált a magyar demokratikus körök és Moszkva között, de erőfeszítései nem jártak eredménnyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×