eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyarmati Dezső örül, hogy nem felejtették el

Az épp október 23-án 83 éves Gyarmati Dezsőt, a játékosként háromszoros, szövetségi kapitányként pedig egyszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját, a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozatával tüntették ki. Az elismerést a világszerte nagyra becsült sportolói pályafutásáért, edzői-nevelői tevékenységéért és példaértékű életútjáért kapta.

"Kormánykitüntetést még soha nem kaptam. Ha azt mondom, hogy meg vagyok hatva, az lehet, hogy gyerekes, de valóban meghatott, és nagyon örülök neki. Megtisztelőnek érzem, hogy idős koromban sem felejtettek el" - nyilatkozta az InfoRádiónak az olimpiai bajnok vízilabdázó, aki reméli, hogy az új kormány, amely közel áll a szívéhez, sikerre viszi a nehéz helyzetben lévő országot.

Gyarmati Dezső elmondta: nem akar tolakodóan beleszólni a hazai sportéletbe, de jól esik neki, ha adnak a véleményére a Magyar Olimpiai Bizottságban.

Hozzátette: félti a magyar vízilabdázás jövőjét, mert a juniorok elég rosszul szerepelnek mostanában, jóllehet, belőlük lesz majd a következő válogatott. Ezért oda kellene figyelni az utánpótlásra, például megfelelő edzőket kell a megfelelő helyekre ültetni - szögezte le.

A szakember szerint a londoni olimpiára még döntőre esélyes csapatot tudunk kiállítani, akár nyerhetünk is, bár nem lesz könnyű.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×