eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány

Csermely Ákos: Meg kell tanulni a felelős internetfogyasztást

Digitális lábnyomok, a kiszámítható jövő és a káosz - ez az idei Internet Hungary konferencia címe. A résztvevő másfél ezer hazai és külföldi szakember arra keresi a választ, hogyan lehet biztonságosan és jövedelmezően felhasználni azt, hogy a világhálón minden és mindenki nyomon követhető.

Ha felmegyünk a világhálóra, akarva akaratlanul ott hagyjuk a digitális lábnyomunkat - mondta az InfoRádiónak az október 26-27-én megrendezendő Internet Hungary konferencia főszervezője.

Csermely Ákos hozzátette: ha megtanuljuk kezelni ezt az új, digitális világot, akkor soha nem tapasztalt biztonságot és bizalmat adhat nekünk. Most még sokan félnek az ismeretlentől, amire a "média is rátesz egy lapáttal: gyakran több rosszat mond az internetről, mint amit megérdemelne".

El kell fogadni, hogy az internet terjedését nem lehet megállítani - hangsúlyozta. A kérdés az, mikor fogadjuk el, hogy meg kell tanulni az internet- és a médiafogyasztás felelős használatát.

Csernely Ákos szerint a digitális lábnyomok által kiszámíthatóvá válik a világháló; belőlük ugyanis a játékelmélet alapján meg lehet határozni, hogy bizonyos célcsoportoknak meghatározott tartalmakat lehessen küldeni.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 13:16
×
×
×
×