eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Leleplezte magát az ismert politikai elemző

Török Gábor politikai elemzőt október 3-án megválasztották lakóhelye, Aszófő önkormányzati képviselőjének. Az elemző mindezt blogjában hozta nyilvánosságra. Azt is közölte: azért indult a választáson, mert úgy véli, hogy a politikát a jövőben művelnie is kell, nem csupán írni róla.

"Alig valaki tudta, meglepően kevesen vették észre, de most nyilvánosan leleplezem magamat: idén októberben megválasztott képviselője lettem egy közel négyszáz fős településnek" - írja blogjában Török Gábor.

Az elemző értékeli saját politikai karrierjének nyitányát. Önelemzésében kiemeli, hogy alig egy éve lakik állandó jelleggel Aszófőn, így nem adott magának sok esélyt a választáson. Mégis elindult, mert kíváncsi volt arra, megfigyelőként milyen tapasztalatokra tehet szert.

Felvillantja, hogy Aszófőn "szokatlanul éles verseny bontakozott ki a négy képviselői hely megszerzéséért". A harcot az is okozhatta, hogy a jelöltté váláshoz mindössze 4 darab ajánlószelvényt kellett megszerezni. A politikai elemző 7 ajánlást gyűjtött, beismeri ugyanakkor, hogy némelyik szelvényét "ismeretlen ismerősöktől" kapta, akikkel internetes naplója révén került kapcsolatba.

Török így jellemzi az Aszófőn kibontakozó korteskedést: "a kampány meglehetősen érdekesen alakult: egy ideig úgy tűnt, hogy kézzel fogható események hiányában legfeljebb a suttogó propaganda működik, amiből a falu szélén lakva alig valamit érzékeltem, de aztán az utolsó két hétben megjelentek a szórólapok."

A fordulatot végül az eredményezte, hogy a jelöltek négymondatos programot írhattak, ezzel kellett hatniuk a választópolgárokra. Török Gábor 4 mondata jól sikerült, hiszen október 3-án 113 szavazatot söpört be, így mandátumot nyert. Az elemző azt is közli blogjában, hogy a testület a közeli napokban alakult meg, "ünnepélyesen esküt tettünk, névnapi köszöntővel folytattuk, de elkezdtük az érdemi munkát is".

Az elemző feltárja, hogy mit vár képviselői megbízatásától. Azt reméli, érdekes tapasztalatokat szerez majd arról, hogyan néz ki a politika alulnézetből. Mint írja: számtalan olyan üggyel találkozik, amivel korábban soha: helyi költségvetés, településrendezés, buszmegálló építése, szelektív hulladékgyűjtés, közmunka szervezése. Török Gábor leszögezi: a választók szempontjából éppen ezek az igazán fontos kérdések.

Az elemző ígéretet tett blogja olvasóinak, hogy a jövőben az országos politika mellett néha Aszófő ügyeiről is beszámol naplójában.

Török Gábor azóta letudta a szűzbeszédet is: október 23-án Aszófő polgárai tőle hallhatták az ünnepi megemlékezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×