eur:
401.88
usd:
365.83
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

A parafaipar is segít a Devecser környékén élőknek

A közelmúltban Magyarországot ért ökológiai és társadalmi katasztrófa arra indította a Hungarokork-Amorim Zrt-t és osztrák társvállalatát, a Korken Schiesser céget, hogy csatlakozzon az országban széles körben zajló adománygyűjtő akcióhoz.

A portugál székhelyű anyavállalat is felkarolta a kezdeményezést, így együttesen 4000 eurót ajánlottak fel a tragédia károsultjainak megsegítésére, a következmények enyhítésére - olvasható a Hungarokork-Amorim Zrt. közleményében.

Az adományt a Hungarokork-Amorim vezérigazgatójának, Kainer Györgynek kezdeményezésére a Tornai Tamás által alapított MEMENTÓ 2010 alapítvány javára utalták, hogy közvetlen segítséget nyújtson a Somlói borvidék közvetlen közelében lévő Devecser lakosainak, akik néhány kilométerre élnek az ajkai timföldgyár zagytározójától.

A Hungarokork-Amorim Zrt. számára megtiszteltetés, hogy segítséget nyújthat e régiónak, ahol számos partnere található. A parafaipar Magyarországon a mi borász partnereink jóvoltából és az ő érdekükben növekedett - fogalmaz a közlemény.

A történelmileg és kulturálisan Magyarországhoz sok szállal kötődő osztrák Korken Schiesser cég készséggel csatlakozott ehhez az akcióhoz. Günther Schiesser a bécsi székhelyű cég vezérigazgatója kiemelte, hogy nem sokkal a mexikói öböl kőolajszennyezése után a világ egy újabb környezeti katasztrófa szemtanúja, és emiatt kívántak hozzájárulni a nyújtandó segélyhez. A szennyezés szerencsére nem okozott jelentős károkat a Duna élővilágában, de Ausztriában tudják, hogy magyar barátaik jelentős környezeti és társadalmi megrázkódtatáson mennek keresztül. Amikor arról beszélnek, hogy a parafa megfelel a fenntarthatóság követelményeinek, arra is rá kell jönniük, hogy nehéz időkben a szolidaritás is a fenntarthatóság egyik kritériuma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Az OECD átfogó nyugdíjreform-csomagot írt Magyarország számára, összhangban a helyreállítási EU-források egyik céljával, ám a kormányzat úgy nyilatkozott, hogy nem terveznek reformot. Az elmúlt napokban célkeresztbe került, hogy ha már nem lesz átfogó reform, legalább a Nők40-en változtasson a kormány - amely egyébként része az OECD anyagának is -, most azonban az is kiderült, hogy ezen a téren sem lesz módosítás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×