eur:
401.32
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

Tarlós: Új időszámítás kezdődik Budapesten

A legnagyobb, leglátványosabb áttörés Budapesten történt - kezdte beszédét Tarlós István azután, hogy kiderült: a szavazók őt választották főpolgármesterré. A politikus hozzátette: az új városvezetést más szellemiségben végzi majd a munkáját, mint az eddigi.

Történelminek nevezte a főpolgármester-választás eredményét Tarlós István, hozzátéve: 65 éven át baloldali vagy liberális vezetése volt Budapestnek.

Az is most fordul majd elő először a rendszerváltozás óta, hogy a főváros és a kormány vezetése könnyen szót ért, mondhatni, egy srófra jár az agya - fűzte hozzá a politikus.

A megválasztott főpolgármester hangsúlyozta: szellemiségében változik majd a város vezetése, a mérnöki igényű gondolkodás, a pragmatizmus, és - akarata szerint - az igazmondás váltja fel az eddig tapasztaltakat.

Nagy hangsúlyt fektetnek majd a város működtetésére, ezt ugyanis elődeik elhanyagolták az utóbbi években, és máshogy kezelik majd a közpénzeket is - ígérte Tarlós István.

Másként értelmezik majd a szabadságot is: náluk a szó nem azt jelenti, hogy szabad lesz rabolni és a többségi érdekeket rendre lesöpörni az asztalról, hanem épp ennek ellenkezőjét - jelentette ki.

A megválasztott főpolgármester az ellenzéknek azt üzente: emberszámba veszik majd őket, de a saját értékrendjüket kívánják érvényesíteni, programjukat pedig - a kormánnyal összefogásban - meg fogják valósítani.

Budapest életében a szó szoros értelmében új időszámítás kezdődik - fűzte hozzá Tarlós István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×