eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Éjszakára lezáratná az aluljárókat a Fidesz

Lezáratná éjszakára a belvárosi aluljárókat és létrehozná a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot a Fidesz. A párt fővárosi frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: terveik szerint a hajléktalan-ellátórendszer átvilágítása, a szükséges fejlesztések megvalósítása, illetve a felszíni gyalogátkelők kialakítása után döntenének a lezárásról.

Ma bizonyos városrészeket szálláshelynek használnak szerencsétlen sorsú emberek, és ez nem megengedhető - emlékeztetett György István frakcióvezető-helytettes, aki szerint ezeket az embereket a hajléktalan-ellátórendszer felé kell terelni. Először azonban meg kell vizsgálni, hogy jelenleg mekkora a férőhely kapacitás, és milyen további fejlesztésekre van szükség ezen a területen - fejtette ki az InfoRádió Aréna című másorában.

Arról nincs szó, hogy bármilyen embertelen módszerrel szállítsák el a hajléktalanokat, és valahol szélnek eresszék őket. Meg kell oldani például az éjszakai ellátásukat is, nem megengedve, hogy megszállják a pályaudvarokat - szögezte le György István.

A Fidesz szerint a megoldás az lenne, ha a metró üzemi területévé nyilvánítva éjszakára lezárnák az aluljárókat. Természetesen csak az után, hogy a felszíni közlekedésben a gyalogosforgalom számára megfelelő lámpás csomópontokat építtetünk - közölte a frakcióvezető-helyettes. Az aluljárók éjszakai lezárása közbiztonsági szempontból is hasznos lenne, és könnyebb lenne így a tisztán tartásuk - jegyezte meg.

A politikus elmondta azt is, hogy a közterületek rendjének fenntartására szeretnének létrehozni egy "FÖRI" fantázianevű szervezetet.  A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság - amelybe beolvadna a közterület-felügyelet - vállalatbiztonsági feladatokat is ellátna, emellett működtetne egy diszpécserközpontot, ahol bárki jelezhetné észrevételeit.

Közölte: szolgálatba állítanának városüzemeltetési biztosokat is, akik a kijelölt, két négyzetkilométernyi körzetüket két hét alatt végigjárva tájékoztatnák az illetékeseket például az összetört padokról, a falfirkákról vagy az elhanyagolt zöldterületekről.

Úgy fogalmazott: erre a feladatra - mások mellett - a pihenőidejüket töltő tűzoltókat várnák, akik legalább havi hatvanezer forinttal egészíthetnék ki fizetésüket.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×