eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Újabb alkotmánymódosítási javaslat kerül a Ház elé

A jövő héten képnapos ülést tart az Országgyűlés, amely megkezdi egy újabb alkotmánymódosítási javaslat vitáját, és dönthet a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatról. A parlament július 19-én választja meg az új házelnököt, a két új alkotmánybírót és a tervek szerint dönt a közmédiumok szerkezeti átalakítását szolgáló törvényjavaslatról.

Balsai István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a házbizottság csütörtöki ülése után bejelentette: újabb alkotmánymódosítást kezdeményező indítvány kerül a héten a parlament elé, amely az önkormányzati tisztségviselőkre és polgármesterekre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat kiterjesztené a képviselő- és polgármesterjelöltekre is.

Mindkét ülésnapon szükség lesz a határozatképességre. Hétfőn döntenek a képviselők egyebek között a gazdasági és pénzügyi, valamint a közbiztonsági törvényjavaslathoz, a nemzeti földalapról szóló indítványhoz és a közbeszerzésekről szóló előterjesztéshez benyújtott módosító indítványokról.

A tervek szerint hétfőn kezdődik meg a vitája a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását szorgalmazó törvényjavaslatnak, amelyről - ha nem érkezeik hozzá módosító javaslat - kedden már döntene is a Ház.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×