eur:
385.92
usd:
354.58
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Vona: Belső ember és férfi lesz a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Jövő héten nevezi meg főpolgármester-jelöltjét a Jobbik - tudta meg az InfoRádió egy háttérbeszélgetésen. Vona Gábor pártelnök és frakcióvezető első alkalommal kezdeményezett kötetlen találkozót az újságírókkal. Közlése szerint azért, hogy a radikális párt rendezze a viszonyát a médiával.

Belső emberek és férfiak - Vona Gábor egyelőre csak ennyit árult el arról a két emberről, akik közül a párt elnöksége a jövő héten választja ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti főpolgármester-jelöltjét.

Az elnök tudja, hogy a Jobbik a fővárosban rosszul szerepelt az országgyűlési választáson, ezért most nagy bizonyítási vágy van bennük.

Az önkormányzati választáson induló jelölteket a párt települési és megyei szervezetei választják ki, a tízezer főnél magasabb lélekszámú városokban azonban az országos elnökség mondja meg, hogy ki lesz a Jobbik polgármester-jelöltje.

Az már biztos, hogy egyetlen párttal sem kötnek választási koalíciót, a helyi civil szervezetekkel azonban készek az együttműködésre.

Úgy tudjuk, a Jobbik kinyitja a pártot az új emberek előtt, ugyanakkor komoly kihívásnak érzik, hogy a szerencselovagok vagy netán a titkosszolgálat ügynökei ne szivároghassanak be a pártba.

Az egy hónaposra tervezett kampányt szeptemberben kezdik meg, mert arra számítanak, hogy október 3-án lesz a választás. Takarékos kampányra készülnek, amely hasonlítani fog az előzőre.

Nagy szerepet szánnak az internetes megjelenéseknek, Vona Gábor pedig ismét országjárásba kezd. Sőt a pártelnök már jövő héten csütörtökön útra kel.

Szabolcs és Borsod megye több településén, például Ózdon, Felsőzsolcán, Szendrőn, Sajóbábonyban, Tiszavasváriban és Rakamazon személyesen ellenőrzi, hogy a kormány valóban helyreállította-e a közbiztonságot, és gondoskodott-e az árvíz utáni helyreállításról.

A Jobbik egyébként összesen 1 millió 800 ezer forintot gyűjtött össze a természeti katasztrófa áldozatainak, és élelmiszert is szállítottak a térségbe. Vona Gábor azt tervezi, hogy cigány vezetőkkel is tárgyalóasztalhoz ül Észak-Magyarországon.

A párt az általa politikusbűnözésnek nevezett jelenség elleni harccal igyekszik megakadályozni, hogy a kétharmados többséggel bíró Fidesz elszívja előle a levegőt. Elindították például a narancskoztarsasag.hu-t, amelyen a magukat politikai üldözöttnek érző jobbikos szimpatizánsok és gárdisták történeteit gyűjtik össze.

Ami a parlamenti politikát illeti, a Jobbik hosszú távon komolyabb ellenfélnek tartja az LMP-t, mint a Vona szerint hisztipolitikát folytató MSZP-t, és egyben arra számít, hogy a kormányzás esetleges kudarcai is erősíteni fogják a radikális pártot.

Ezen kívül azt tervezik, hogy egy országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be, amely megtiltaná, hogy egy parlamenti képviselő polgármester, vagy megyei közgyűlési elnök is lehessen. Ennek megfelelően a Jobbik-frakció tagjai nem indulnak el az önkormányzati választáson.

A párt most is tiltakozik a budapesti melegfelvonulás ellen, de ellentüntetésre vagy provokációra nem készülnek. Igaz, a homoszexuálisok rendezvényével egy időben és attól nem messze a Jobbik gyűlést rendez. Gárdistákat avatnak és arra emlékeznek majd, ahogy a rendőrség egy évvel ezelőtt azon a napon oszlatta fel az Erzsébet téren gyülekező gárdistákat, a Jobbik elnökét, Vona Gábort pedig bilincsben vitték el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×