eur:
388.7
usd:
361.63
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Hányszor ellenőrizte az ÁSZ a fővárosi önkormányzatot?

Több mint 130 ellenőrzést - köztük több átfogó vizsgálatot - végzett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Fővárosi Önkormányzatnál az első Orbán-kormány hivatalba lépésének éve, azaz 1998 óta - reagált Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes Domokos László szavaira. Az ÁSZ frissen megválasztott elnöke komplex fővárosi vizsgálatot ígért.

Miután az Országgyűlés hétfőn megválasztotta az ÁSZ elnökének, Domokos László legfontosabb feladatai között egy átfogó fővárosi önkormányzati vizsgálatot helyezett kilátásba, azt állítva, hogy az átfogó ellenőrzést az elmúlt húsz évben Budapest "megúszta".

Erre reagálva Ikvai-Szabó Imre főpolgármester helyettes egy háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott, hogy az elmúlt 15 évben több mint 130 vizsgálatot tartott a számvevőszék a fővárosi önkormányzatnál, amelyek között több átfogó ellenőrzés is volt, és egy jelenleg is zajlik.

A főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy a vizsgálatok eredményei a számvevőszék honlapjáról is letölthetőek, az önkormányzat azonban természetesen készséggel áll a hivatal rendelkezésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×