eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem ígértek, csak tájékozódtak az egészségügyi vezetők

Nem ígértek, csupán tájékozódtak az egészségügy problémáiról az ágazat új vezetői a Nemzeti Egészségügyi Tanács ülésén. A testület elnöke azt mondta: Réthelyi Miklós és Szócska Miklós szeptemberre ígért választ a kérdésekre.

A Nemzeti Egészségügyi Tanács célja az ágazat új vezetőivel való megismerkedés volt, emellett tájékoztatták őket a legégetőbb problémákról és a testület által megfogalmazott megoldási módokról - tájékoztatta a sajtó képviselőit a tanács ülése után Papp Zoltán elnök.

Gara Imre elnökhelyettes-alelnök a csütörtöki találkozót úgy értékelte: új, nemzeti egészségügyi konzultációs technika nyilvánult meg.

Arra a kérdésre, kaptak-e valami ígéretet, Papp Zoltán azt mondta: az új vezetés egyelőre tájékozódni kívánt.

"Valami megindult, komoly esélyt látunk arra, hogy a jövőben figyelembe vegyék a Tanácsot" - mondta Papp Zoltán, aki szerint bár a NET a jogszabályok értelmében a mindenkori egészségügyi kormányzat tanácsadó, véleményező és ellenőrző testülete, az utóbbi években nem vették figyelembe az ajánlásait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×