eur:
389.62
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Orbán Viktor rövid távú akciótervet ígért Brüsszelben

Rövidtávú gazdasági akciótervet jelent be a miniszterelnök a jövő hét közepén - mondta az InfoRádiónak a kormányfő szóvivője, miután Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökével tárgyalt Brüsszelben. Szijjártó Péter közölte: mélyreható strukturális reformok következnek, nem pedig az elmúlt években megszokott toldozgatás-foldozgatás.

Orbán Viktor tájékoztatta José Manuel Barrosot, hogy a tényfeltáró bizottság rövidesen elkészülő jelentéséből kiderül, milyen állapotban van hazánk gazdasága.

Ezután a miniszterelnök beterjeszt egy olyan akciótervet, amely mélyreható változásokat hoz a magyar gazdaságban és jelentősen javítja Magyarország versenyképességét - mondta el Szijjártó Péter.

A szóvivő arról is nyilatkozott, hogy José Manuel Barroso miként minnősítette a magyar-szlovák konfliktust, és a kettős állampolgársági törvény módosítását. Elmondta: az Európai Bizottság elnöke úgy vélekedett, hogy ilyen kétoldalú ügyekbe nincs beleszólása a testületnek.

Orbán Viktor közölte Barrosoval, hogy nagy sikernek tartja a törvény elfogadást, és azt is, hogy a hét szomszédos állam közül hat elfogadta, de legalábbis nem ellenzi a jogszabályt - mondta Szijjártó Péter.

Tárgyalt Brüsszelben a magyar miniszterelnök hazánk 2011-es uniós elnökségéről is. A kormányfő szóvivője szerint Magyarország különleges helyzetben veszi át a posztot, hiszen az EU előtt komoly gazdasági és pénzügyi kihívások állnak.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×