eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

M6-os: ellenőrzik a pályát, vizsgálják a szerződéseket

Nem fogadja el a kormány a kivitelező álláspontját, amely szerint vis maior az M6-os autópálya beomlása - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Völner Pál kiemelte, hogy teljes PPP-konstrukcióban épült szakaszt, valamint az összes ilyen szerződést felülvizsgálják.

A most beomlott harmincméteres szakasz kijavítása néhány tízmillió forintba kerülhet, de ezt a kivitelező nem háríthatja az államra - hangsúlyozta az államtitkár. Völner Pál kiemelte, hogy a PPP-szerződésben van egy feltétel, amely szerint vis maior esetén az állam köteles a hibát kijavítani, ez azonban a történtekre nem vonatkozik.

Völner Pál arról is beszélt, hogy a tárca a kiviteli terveket, a kivitelezést és a műszaki ellenőr munkáját is meg fogja vizsgálni.

Az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt.-vel kötött szerződésen túl valamennyi PPP-szerződést felülvizsgálják - mondta az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy ellenőrzik a március 31-én átadott pályaszakasz többi részét is, hogy megelőzzék a hasonló eseteket.

Völner Pál újságírói kérdésre válaszolva megerősítette korábbi véleményét, amely szerint a korábbi kormány is felelős a mostani hibáért, mert az ideiglenesen átadott pályaszakaszhoz csak a megnyitó napján lettek meg az engedélyek. A sztráda gyorsított átadása kampányfogás volt - mondta az államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×