eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Feleannyi politikai vezető az Orbán-kabinetben

Felére apadt a politikai vezetők száma, így az állam terhei is csökkennek - mondta a közigazgatási és igazságügyi minisztérium politikai államtitkára. Rétvári Bence hozzátette: a jövő héten derül ki, hogy hány helyettes államtitkár lesz a minisztériumokban.

A jelenlegi kormányban feleannyi politikai vezető sincsen, mint az előző kabinetben - közölte Rétvátri Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Az Orbán-kormányban miniszterelnök mellett kilenc miniszter és 34 államtitkár dolgozik, vagyis a létszám összesen 44.

A KDNP-s politikus hozzátette, hogy ezzel szemben a Bajnai-kormány politikai vezetői 97-en voltak - miniszterek, államtitkárok és szakállamtitkárok. A mostani csökkenés negyven százalékos megtakarítást jelent majd.

Arra a kérdésre, hogyan alakul a helyettes államtitkárok száma, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt felelte, hogy ez jövő héten derül ki.

A korábban a szakállamtitkárok által képviselt politikai vezetői szint megszűnik és a helyettes államtitkárok lépnek a szakállamtitkárok helyére - mondta Rétvári Bence, aki arról is beszélt, hogy továbbra is nyilvános lesz az állami, politikai vezetők fizetése, de úgy szeretnék megváltoztatni a rendszert, hogy a politikusok fizetései ne a politikusok döntéseitől függjenek, hanem az emberek életszínvonalához igazodjanak, és azzal együtt mozogjanak.

Arra az újságírói kérdésre, tud-e arról, hogy az átadás-átvételkor eltűntek papírok a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból, az államtitkár azt mondta: ilyesmiről nincs információja, de vizsgálódnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×