eur:
397.67
usd:
354.98
bux:
74334.36
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Alacsony kihasználtsággal működnek a kastélyszállók

Meglepően alacsony kihasználtsággal működtek a kastélyszállók az első negyedévben. Terven felüli leépítések a Magyar Postánál. Megkezdték a nyomozást a TvNetWork ellen tőkebefektetési csalás megalapozott gyanúja miatt. Ezt a hetet megúsztuk üzemanyagár-emelés nélkül

 A Népszabadság azt írja, hogy meglepően alacsony, mindössze 25 százalékos kihasználtsággal működtek a kastélyszállók az első negyedévben. A drágán felújított történelmi épületekben üzemelő hotelekről először közölt külön adatokat a KSH. "A negyed házból még a meleg vízre sem futja" - foglalja össze a helyzetet Glaser Gyula, a hőgyészi Apponyi Kastélyszálló igazgatója, a Magyar Kastélyszállodák Egyesületének elnöke. Noha a kastélyszállók közül három-négy biztosan a csőd szélén egyensúlyoz már, a vészhelyzetet egyik sem vallja be.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy az idei foglalkoztatási terven felüli, több száz fős létszámleépítés zajlik a Magyar Postánál - állítják a helyi szakszervezetek, akik a folyamat azonnali felfüggesztését követelik. A társaság szerint az elbocsátások a hivatalos foglalkoztatási terven belül zajlanak.

Az Index felidézi, hogy az 1966-os, angliai futball-világbajnokság előtt a kiállított kupát ellopták. Napokig folyt a kergetőzés, de a tolvaj végül nem került kézre. A Jules Rimet-trófeát végül egy keverék kiskutya találta meg egy sövény aljában, így nem kellett az angol válogatottnak egy másolattal ünnepelnie első és eddig egyetlen világbajnoki címét.

A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy a rendőrség 2008-ban a Vám- és Pénzügyőrségtől kapott iratok alapján megkezdte a nyomozást a TvNetWork ellen tőkebefektetési csalás megalapozott gyanúja miatt. Jelenleg az iratok beszerzése és a tanúk meghallgatása folyik. Az ügyben egyetlen gyanúsítottja van a rendőrségnek, akit azonban nem nevezhetnek meg - erősítette meg az információt Kormos Endre sajtóügyeletes. A cég elnöke azt mondta: valós volt a tőkeemelés, amit a rendőrség vizsgál, és ezt az is bizonyítja, hogy ebből a pénzből fejlesztett a társaság.

A Világgazdaság arról számol be, hogy tolonganak a vendégek azokban a hazai csúcséttermekben, amelyeket valamilyen elismerésben részesített márciusban a Michelin gasztronómiai útikalauz. Az első magyarországi Michelin-csillaggal büszkélkedő Costes kihasználtsága például a korábbi alig ötvenről közel száz százalékra ugrott. Üröm az örömben, hogy ennek ellenére nem vált nyereségessé az étterem működése. Kedvező tapasztalatokról számolt be a Bib Gourmand minősítést kapott Arcade Bistro, valamint Bock Bisztró is.

A penzcentrum.hu megállapítja, hogy ezt a hetet megúsztuk üzemanyagár-emelés nélkül, így a benzin átlagára maradt 343 forint literenként, egy liter gázolajért pedig 324 forintot kell fizetni. Az egyes kutak eltérő árképzése miatt jelentős különbségekkel találkozhatnak az autósok, de még nagyobb eltérésekre bukkanhatunk, ha szétnézünk a különböző európai országok benzinkútjain.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×