eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Orbán Viktor: nincs értelme az üzengetésnek

Orbán Viktor szerint amíg Magyarországon nem lép hivatalba az új kormány, és Szlovákiában nem zajlanak le a választások, és nem áll fel ott is az új vagy régi-új kormány, addig "semmifajta üzengetésnek a sajtón keresztül nincsen semmi értelme".

A Fidesz elnöke a budapesti gazdasági konzultáción mondott beszéde elején reagált Robert Fico szlovák kormányfő szerdai szavaira, miszerint magyar-szlovák kormányfői találkozót kezdeményezett szerdán Szlovákia a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslat miatt.

A leendő magyar miniszterelnök szerint hazánk fontos pillanatokat él át most, rengeteg teendő van a gazdaságban, közbiztonságban, "ezért mi nem leszünk játszótársak semmifajta, külföldön zajló választási kampányban".

Orbán Viktor közölte: "nem áll módunkban semmilyen provokatív kijelentésre válaszolni. Mind a két ország többet érdemel ennél a vezetőitől. Ezért amíg hazánkban nem áll fel az új kormány, és Szlovákiában nem zajlanak le a választások, és nincs ott is új vagy régi-új kormány, addig "semmifajta üzengetésnek a sajtón keresztül nincs értelme" - mondta a Fidesz elnöke.

A magyar választók érdekében az egész országot meg kell védeni az ilyen provokációktól - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×