eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megkezdődött az apadás négy folyón

Megkezdődött az apadás a Sajón, a Zagyván, a Tarnán, valamint a Hernád felső szakaszán - az ügyvezető kormány vízügyi szakállamtitkára. Kóthay László az aktuális vízügyi helyzetet ismertetve hozzátette: most a legfontosabb feladat az átázott töltések védelme.

A szakállamtitkár közölte: továbbra is kritikus a helyzet a Zagyván és a Bódván, de pánikra okot adó esemény nem történt. A helyzet súlyosságát érzékeltetve elmondta: az összes patakra jellemző, hogy mindegyik folyónyi vízhozamot produkál, példaként említette, hogy a Bódva másodpercenkénti átlagos 0,5-1 köbméteres vízhozama 112 köbméterre nőtt. Az országban összesen 1.077 kilométeren van védelmi készültség, ebből 130 kilométer védvonalon rendkívüli a készültségi fokozat. Harmadfokú a készültség 373, másodfokú 200 és elsőfokú 374 kilométernyi folyószakaszon. A belvízzel elöntött területek nagysága 91 ezer hektár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×