eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Életveszély a Börzsönyben

Életveszélyessé váltak a börzsönyi erdők az elmúlt napok esőzései miatt, ezért az Ipoly Erdő Zrt.-nél azt tanácsolják a turistáknak, hogy a jövő hét végéig ne tervezzenek oda kirándulást. A vállalat közönségkapcsolati vezetője az InfoRádiónak elmondta: a károk felmérése még tart.

Baleset és életveszély miatt senki ne menjen a Börzsönybe, ezt tanácsolja az Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője. Lengyel László Zoltán az InfoRádiónak elmondta: a hatalmas eső miatt sok helyen annyira átázott a termőréteg, hogy a gyökerek nem tartják biztosan a fákat. Előfordulhat tehát, hogy egyetlen kidőlő fa több másikat is kifordít a földből.

Az esőzések nyomán a kemencei kisvasút pályája is megrongálódott, a megáradt Kemence patak vize több helyen alámosta a töltést, és néhány műtárgy, például a hidak sem használhatók biztonsággal. A vasút éppen ezért csak a Kőrózsa nevű megállóig közlekedik - magyarázta Lengyel László Zoltán.

A Börzsönyben élő állatok számára a közönségkapcsolati vezető szerint van elegendő élelem, zömük minden bizonnyal sérülés nélkül átvészelte az elmúlt napok viharait és esőzéseit. Ám hogy pontosan mekkora kárt okozott a rossz idő az Ipoly Erdő Zrt. területén, egyelőre nem lehet tudni, mivel egyelőre az erdészeknek sem tanácsos az erdei utakat használni.

László Zoltán arra számít, hogy a jövő hét végén már újra látogathatók lesznek a börzsönyi erdők.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×