eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Átvágják a gátat Edelénytől hat kilométerre

A Borsod megyei Edelénytől mintegy hat kilométerre, Dusnokpuszta térségében átvágják a gátat a Bódva rendkívül magas vízállása miatt. Közben megkezdődött az apadás a Sajón, a Zagyván, a Tarnán, valamint a Hernád felső szakaszán.

A Borsod megyei Edelénytől mintegy hat kilométerre, Dusnokpuszta térségében átvágják a gátat a Bódva rendkívül magas vízállása miatt. A döntésről Molnár Oszkár, Edelény polgármestere és független országgyűlési képviselője tájékoztatta Pintér Sándor leendő belügyminisztert a városban szerdán.

Pintér Sándor a borsodi településen tájékozódott az árvízi helyzetről, ahol napok óta küzdenek a hatalmas bódvai áradattal. A Dusnokpuszta és Borsodszirák között lévő húsüzem környékén azért van szükség a töltés átvágására, mert különben az ár elöntené Boldva települést. A víz a tervek szerint így mezőgazdasági területre ömlik majd.

Megkezdődött az apadás a Sajón, a Zagyván, a Tarnán, valamint a Hernád felső szakaszán - mondta Kóthay László, az ügyvezető kormány vízügyi szakállamtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az aktuális vízügyi helyzetet ismertetve.

A szakállamtitkár hozzátette: most a legfontosabb feladat az átázott töltések "megtartása".

Közölte azt is, hogy valószínűleg a Hernád alsó szakaszán a vízállás nem éri el az eddig mért legmagasabb vízszintet. Kritikus a helyzet a Zagyván és a Bódván, de pánikra okot adó esemény nem történt - jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×