eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pánikba estek a földspekulánsok - lapszemle

Kitört a kapuzárás előtti pánik a hazai földpiacban profitot látó spekulánsok között. A befektetők annak a módját keresik, hogy miképp tudnának a szokásosnál gyorsabban hozzájutni a magyar birtokok tulajdonjogához - írja a Magyar Nemzet.

Kormányváltásról ír a Magyar Villamos Művekben a Népszabadság. A politikai zsákmányszerzés egyik legkívánatosabb falatának számító MVM-nél tapasztalatok szerint természetesnek veszik, hogy a szocialista kádereket hamarosan fideszesek váltják.

Az persze vitatható, ki melyik oldalhoz köthető, sőt a "váltás" fogalma sem tisztázott: sokan úgy járnak be az ország egyik legfontosabb állami cégéhez, hogy már elmentek vagy még meg se jöttek - számol be a cikk.

Pánikba estek a földspekulánsok - írja a Magyar Nemzet. Kitört a kapuzárás előtti pánik a hazai földpiacban profitot látó spekulánsok között. A befektetők annak a módját keresik, hogy miképp tudnának a szokásosnál gyorsabban hozzájutni a magyar birtokok tulajdonjogához.

Roszík Péter, a Győr-Moson- Sopron Megyei Agrárkamara elnöke szerint a sietség oka egyértelműen az, hogy a hamarosan hivatalba lépő új kormány első teendői között szerepel a jelenlegi földtörvény átírása, a földszerzési korlátok szigorítása.

Ötvenéves a lézer - olvashatjuk az index.hu-n. Életünk minden területén drámai javulást eredményezett a használata.
A szőrtelen bikinivonalat, a Jedi lovagok fénykardját és a bombagólok sebességmérését is ennek a technológiának köszönhetjük. Nem meglepő, hogy a lézer elméleti alapjait kidolgozó tudósok Nobel-díjat kaptak.

A Válságban is rendeznek fesztivált- írja a Napi Gazdaság. Hasonló nézőszámot várnak az idei események szervezői, mint a múlt évben, pedig az elemzők szerint a fogyasztás mértéke kisebb lesz 2010-ben, mint 2009-ben volt.

A Napi körképéből kiderül, hogy a szervezők óvatosabbak, nem hoztak újdonságokat, mindenki igyekszik tartani a pozícióját, és a jegyárakat is csak mérsékelten emelik.

A plázák még ellenállnak - írja a Világgazdaság. Nem időszerű a vasárnapi nyitva tartás korlátozása - véli a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége. Adataik szerint 7-20 százalékkal csökkent a plázák forgalma a válság kitörése óta.

A negatív tendencia láttán ugyan egy-két évvel későbbre halasztották több, már épülő bevásárlóközpont tervezett nyitási időpontját, de a beruházók fenntartják azokat a válság előtt készült terveket, amelyek szerint az öt éven belül létesítendő újabb plázák együttes területe meghaladja a 800 ezer négyzetmétert.

Mennyi nyugdíjat kapnak a magyar özvegyek? - teszi fel a kérdést a pénzcentrum.hu. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők állománystatisztikai adatait.

A portál korábban már vizsgálta az öregségi- és a rokkantnyugdíjasokhoz kapcsolódó számokat, ezúttal az özvegyi nyugdíjasok ellátási adatait veszik górcső alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×