eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb kísérlet a 2006. október 23-i túlkapások kivizsgálására - lapszemle

Ötödikként fut neki Balsai István, hogy kivizsgálja a 2006. október 23-i rendőri oszlatás és túlkapások körülményeit. A miniszterelnöki megbízott esélyei a Népszabadság latolgatja.

Balsai István lesz az ötödik, aki kísérletet tesz a 2006-os események, a rendőri túlkapások kivizsgálására - írja a Népszabadság.
Bárándy Gergely szocialista képviselő szerint rossz üzenete van annak, hogy az igazságszolgáltatás mellé miniszterelnöki biztost rendel ki az új kormány. A jogi szakértők eltérően értékelik az akkori helyzetet és Balsai István esélyeit is.
Különböznek a vélemények abban, hogy a vizsgálat célja a politikai boszorkányüldözés, vagy inkább az események tisztázása lesz-e?

Totális szégyen - a Magyar Nemzet szerint így lehetne jellemezni Magyarország szereplését a sanghaji expón.
A magyar pavilon semmi más, mint egy rakás, a plafonról lelógó, a végén világító deszka, a terem közepén éktelenkedő fémobjektum, üres vitrinek és az esővíz-elvezető, valamint a magyarokat képviselő két kínai hosztesz.
Ezt a lap képekkel is igyekszik bizonyítani. Az expo2010.hu címen az olvasható, hogy hazánk a "Harmónia, kreativitás, vendégszeretet" jelmondattal mutatkozik be, melynek koncepciója a "Gömböc".
Ehhez képest - írja a lap - nincsenek zászlók, népviseletbe öltözött emberek és tájékoztatók sem.

A Napi Gazdaság által megkérdezett piaci szereplők többsége üdvözli az áramtőzsde indulását, többen is tervezik vagy vizsgálják, hogy részt vesznek a kereskedésben. Az áramtőzsde július elsején indul.
Az önkormányzati érdekszövetségek tizenkét pontos igénylistájának várhatóan nem mindegyike teljesül a közeljövőben, annak azonban jó esélye van, amely ténylegesen újdonságnak számít - olvasható a Világgazdaságban.

Megvalósulhat például, hogy minden település és megye választhasson önkormányzatot - erről már többször nyilatkoztak fideszes politikusok. Az önkormányzatok szeretnék azt is elérni, hogy az adóhatóságtól kerüljön vissza hozzájuk a helyi adók beszedése.

Hosszú hónapok után először szolgál jó hírekkel az Állami Foglalkoztatási Szolgálat - tájékoztat a penzcenrum.hu. A márciusi adatokkal összevetve a nyilvántartott álláskeresők száma kivétel nélkül minden régióban csökkent. Pozitívum az is, hogy a pályakezdő álláskeresők száma is visszaesést mutat.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×