eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tévedésből dupla fizetést adtak a BKV-nál

A BKV szerint minden ötödik dolgozójuk kapott tévedésből dupla bért májusban, ezzel a céget 446 millió forint kár érte, a visszafizettetésről már gondoskodtak.

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban elmondta: csütörtökön kezdték el utalni a kifizetéseket két számítógépről. Ezek egyike azt jelezte, hogy a program dolgozik, a másik viszont azt, hogy nem történt utalás. Emiatt újra elindították az utalást, így kapott kétezer dolgozó dupla bért.

Hozzátette: miután észlelték a dupla kifizetést, azonnal leállították az összes utalást, így kerülhették el, hogy minden munkavállaló dupla fizetést kapjon.

Bolla Tibor elmondása szerint jegyellenőr, menedzsmenti tag és járművezető is kapott dupla fizetést. Erről pénteken értesítették a dolgozókat, akik közül többen már vissza is fizették a plusz utalást.

Elmondta azt is: a saját rendszerük nem jelezte, hogy dupla utalás történt volna, ezért újabb biztonsági programokat fognak telepíteni. Azt még vizsgálják, hogy személyi mulasztás történt-e, de elbocsátásokra nem kell számítani.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: a BKV likviditása nem volt veszélyben és rövid időn belül visszaáll a rend.

Azok, akik nem akarják visszafizetni a pénzt. írásbeli fizetési felszólítást kapnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×