eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Õry Csaba: A kis- és közepes méretű vállakozások teremtenek munkahelyeket

Az Európai Unió azon fáradozik, hogy szigorúbb menedzselést kapjon a foglalkoztatás fejlesztése - közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában. Õry Csaba emellett beszélt arról is, hogy a termelő, új értéket létrehozó gazdaságot és beruházásokat kell támogatni Magyarországon, és ebben az unió is hasonlóképpen gondolkodik.

Õsszel az Európai Unió elfogad egy tíz évre szóló cselekvési tervet, aminek az a célja, hogy leküzdjük a válság következményeit, és sikeres, fejlődő, jobb életminőséget adó közösséget hozzunk létre - közölte Õry Csaba.

A fideszes európai parlamenti képviselő elmondta: az unió a közeljövő legfontosabb feladatának nyilvánította a foglalkoztatás növelését. Hozzátette azonban, hogy fontos megtalálni ennek a célnak a megvalósulási garanciáit is.

Az unió az eddigieknél szigorúbb menedzselést igényel a foglalkoztatásban - fejtette ki a képviselő, aki szerint az EU-ban úgy gondolják, hogy ez akkor lehet sikeres, ha az irányítást az Európai Tanács veszi kézbe.

Első lépésben a tanács elfogadja a 2020-as stratégiát, amelyet a tagországok nemzeti vállalásai töltenek meg tartalommal. A tárgyalások már zajlanak a 27 tagországon belül is.

Azon is gondolkodnak, hogy azokkal az országokkal szemben szankciókat léptetnek életbe, amelyek nem teljesítik a vállalásaikat - tette hozzá a képviselő.

Õry Csaba azt is kifejtette, hogy a legfontosabb feladat lendületbe hozni a gazdaságot, de ehhez Magyarországon komoly gazdaságfilozófiai változtatások kellenek. Úgy vélekedett az EP-képviselő, hogy munkahelyeket nálunk csak a kis- és középes méretű vállalkozások tudnak teremteni.

Ehhez pedig olyan pályázati feltételek kellenek, amelyek révén hozzáférnek ezek a vállalkozások a nagyobb nemzetközi, infrastruktúrafejlesztési projektekhez - mondta.

Alapvetően a termelő, új értékeket létrehozó gazdaságot és beruházásokat kell támogatni. Egyébként az unió is ezt az elvet támogatja - jegyezte meg a képviselő.

Hanganyag: ExterdeTibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×