eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kevesebb cég készül csoportos létszámleépítésre

Kevesebb cég készül csoportos létszámleépítésre - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adataiból. Az idén az első négy hónapban 87 vállalkozás jelentett be összesen mintegy 4300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítésre vonatkozó tervet a munkaügyi kirendeltségeknél, miközben az előző év azonos időszakában ennél jóval több, 257 bejelentés volt, amely csaknem 20 ezer dolgozót érintett.

 Az adatok szerint az idén a feldolgozóiparból érkezett a bejelentések több mint fele. A válság hatása 2008. decembere és 2009. áprilisa között csúcsosodott ki, a létszámleépítési bejelentések havi száma ebben az időszakban érte el a maximumát.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×