eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

OVI: kevés igazolással szavazó vetette magát fel a névjegyzékbe

A 18 ezer igazolással szavazásra jogosultból mindössze 3 ezren vetették magukat névjegyzékbe azon a településen, ahol az igazolással szavazni kívánnak - mondta Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda vezetője pénteken Budapesten.

Az irodavezető közölte: a második fordulóban a kiadott igazolások száma 18.705, ebből 15 ezer választó még nem vetette fel magát az igazolás helye szerinti település névjegyzékébe, azaz nekik a szavazatszámláló bizottságok előtt kell hosszabb (de az első fordulóban tapasztaltnál feltehetően rövidebb) adminisztrációra számítaniuk. (Az első fordulóban a 3.174 igazolással szavazásra kijelölt szavazókörből 23 nem zárt be 19 órakor, mivel még százak várakoztak voksolásra.)

A második fordulóban 391 igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben lesz voksolás, ebből kilenc szavazókörben várható 500 vagy annál több igazolásos szavazó. Három szavazókörben pedig (a III., a XIII. és a XIV. kerületben) ezernél is több igazolással szavazót várnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×