eur:
393.08
usd:
367.46
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Ipsos: A Fidesz sikerét hozta a versengés a Jobbikkal - lapszemle

Erősödik a Fidesz, stagnál az MSZP, gyengül a Jobbik - írja a Népszabadság az Ipsos felmérésére hivatkozva. A Fidesz, az MSZP és a Jobbik híveinek héttizede aktív és jelezte választási hajlandóságát.

Az MSZP-nek jelenleg egymillió szimpatizánsa van, közülük hétszázezren ígérik: elmennek és voksuk minden kétséget kizáróan a szocialistáké. A kutatások jelzik, hogy a szocialista pártnak - akárcsak négy vagy nyolc éve - vannak rejtőzködő támogatói: számuk nagyjából kétszázezer fő lehet. Õk - jellemzően vidéken élők és idősebbek - azonban nem igazán aktívak, minden második ígéri csupán, hogy elmegy szavazni. A Jobbikot teljes bizonyossággal támogatók mintegy félmillióan vannak, de az sem kizárt, hogy még 200-300 ezer, részvételében és / vagy e pártra adandó voksában hezitáló választót felsorakoztat maga mögé. A Fidesznek három millió szimpatizánsa s ebből hozzávetőleg 2,1 millió a biztos szavazó.

Kitálalt Zuschlag személyi titkára - írja a Magyar Nemzet. Olyanok is részesei voltak a Zuschlag-ügynek, akik végül nem kerültek a vádlottak padjára - mondta el a hírTV Célpont című műsorának Lados István. Zuschlag János volt személyi titkára szerint a pénzszerzési mechanizmus nem működött volna az állami szervek nélkül.

Forradalom jön a rákgyógyászatban - írja az index.hu. A genetika áttörést hoz a rák gyógyításában, mert a halálos betegséget sokkal könnyebb lesz felismerni, nyomon követni, és személyre szabott gyógyszerekkel lehet megszabadulni tőle. Az Index beszámol arról is, hogy kellemetlen ajánlattal kereste meg egyik újságíróját az egyik biztosító: most még jutányos áron köthet náluk rákbiztosítást. Mintha azt közölték volna, hogy a következő harminc évben úgyis daganat nő benne, érdemes már most gyűjteni a kezelésre - vagy a koporsóra. Alacsony a havidíj, de a szolgáltatásból hiányzik egy lényeges ösztönző, a gyógyítás ígérete.

Aranyláz tombol Dél-Bulgáriában - olvashatjuk a Napi Gazdaságban. Óriási gazdasági pezsgést indított el ugyanis a Görögországhoz közeli területeken a szomszédos ország pénzügyi válsága. Az emiatt kialakult árkülönbségek nem csak a bevásárló turizmusnak adtak lendületet, hanem olyan mikro vállalkozásoknak is amelyek a helyismeretre alapozva nyújtanak szolgáltatásokat.

A jövő az okos telefonoké - írja a Világgazdaság. Miközben a válság a mobiltelefonok piacát is megtépázta, egyáltalán nem hagyott nyomot a készülékek legfelső szegmensének számító okos telefonok eladásaiban. A számos fejlett mobilalkalmazást tömörítő készülékek világkereskedelme még 2009-ben is két számjegyű növekedést mutatott, miközben a hagyományos telefonoké inkább csökkent.

Mire figyel az APEH áprilisban? - teszi fel a kérdést a penzcentrum.hu. A portál cikksorozatának segítségével minden hónapban megtudhatjuk, mikor és milyen kötelezettségeink vannak az állam felé. A penzcentrum.hu közli azokat a dátumokat és eseményeket, amelyekre érdemes lehet figyelni, ha nem akarunk különböző bírságot és pótlékot átutalni az APEH számlájára. Az összeállítás az egyéni vállalkozók, magánszemélyek és gazdasági társaságok legfőbb adónemeire tér ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×