eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György

Két órát kell várni az átkelésre Röszkénél

Kétórás várakozás alakult ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyforgalomban hétfő délutánra - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője..

Szenti Szabolcs elmondta: kerülni Tompa felé lehet, illetve a magyar és szerb állampolgárok választhatják a délután négy óráig nyitva tartó tiszaszigeti átkelőhelyet is. A kilépő forgalom folyamatos.

Alig egy hete tárgyalt Budapesten szerb és horvát kollégájával Balázs Péter külügyminiszter. A megbeszélést követően a magyar külügyminiszter bejelentette, hogy egy éven belül újra megnyílhat a régi röszkei átkelő a magyar-szerb határon.

"Mióta vízummentesen jöhetnek a szerbiai állampolgárok Magyarországra, azóta megnőtt az igény, hogy még több ponton lehessen átlépni a magyar határt, és ezzel együtt a schengeni határt" - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón kedden Balázs Péter.

A régi határátkelőt akár már egy éven belül megnyithatják. Az útleveleket a tervek szerint együtt, a magyar oldalon ellenőrzik majd. A határátkelő újbóli megnyitásához uniós forrásokat is szeretnének felhasználni - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×