eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk

Civil bizottság felügyeli az NBH-s mágnesszalagok adatainak feldolgozását

Háromtagú civil bizottságot állít fel a kormány a Nemzetbiztonsági Hivatalnál őrzött mágnesszalagokon lévő adatok hiánytalan feldolgozásának ellenőrzésére és minősítésük felülvizsgálatára - értesült a távirati iroda.

A távirati iroda információi szerint a miniszterelnök kedden jelenti be a kormány erről szóló döntését és kéri fel nyilvánosan is Kenedi János történészt a testület vezetésére.

Az érdemi munka megkezdésétől egyéves határidőt tűzött a kormány a nemzetbiztonsági szolgálatok és a most létrejövő bizottság számára a hálózati nyilvántartás levéltárba adására. Ezután csak azok az adatok maradhatnak a nemzetbiztonsági szolgálatoknál, amelyek Magyarország biztonságának védelméhez most is elengedhetetlenül szükségesek.

Az MTI úgy tudja: a mostani felülvizsgálat során a bizottság tagjai - nemzetbiztonsági átvilágításukat követően - betekinthetnek majd az érintett iratokba, és javaslatot tehetnek a nyilvántartásban található adatok minősítésének felülvizsgálatára.

Idén év elejére készültek el informatikai szakemberek a 18 mágnesszalagon található adatok átmentésével. A mágnesszalagokon található hálózati nyilvántartás több tízezer hálózati személy nevét, fedőnevét, azonosító adatait és beszervezési dossziéjának számát, valamint egy, a számítógépes nyilvántartás során alkalmazott kódszámát tartalmazza.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×