eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Éles fordulatot vesz a választási kampány hétfőtől

Hétfőtől - a Fidesz nagygyűlése és az MSZP ünnepi rendezvénye után - új szakaszba lép a választási kampány. Szűk egy hónappal a parlamenti voksolás előtt várhatóan intenzívebb lesz a közterületi jelenlét, a pártok pedig a legdrágább, és leghatékonyabbnak tartott televíziós hirdetéseket is bevetik.

A legnagyobb ellenzéki párt már korábban közölte, hogy a hétfői esemény lesz a kampánynyitó rendezvényük, attól kezdve intenzívebbé válik a Fidesz választási felkészülése. Ennek része, hogy a párt választmánya már pénteken döntött az országos és a megyei listákról.

15-e után új óriásplakátok jelennek majd meg az utcákon, indulnak a rádiós és televíziós hirdetések, intenzív telefonos kampányt folytat majd a párt, az aktivisták pedig állítólag újra felkeresik majd a Fidesz szimpatizánsait.

Bár a párt elnöke egyre több rendezvényen jelenik meg és mond beszédet, információk szerint a kampánystratégia az lesz, hogy Orbán Viktor csak a választások előtti héten szerepel majd aktívan a nyilvánosság előtt. Állítólag televíziós vitát sem vállal az első forduló előtt.

Komoly szerep Gyurcsánynak

Hasonlóan intenzív kampányt tervez a választásokig hátralévő szűk egy hónapban az MSZP is. A szocialista párt rádiós és televíziós reklámjai már most is hallhatók, láthatók, ezekkel egészen a választás előtti napig találkozhatnak a választók.

Az MSZP viszont nem március 15-ét, hanem 19-t tartja vízválasztónak - az a listaállítás határideje, és a párt szóvivője szerint azután lehet majd arra következtetni, hány párt kerülhet be a parlamentbe. Budai Bernadett azt mondta, a saját szavazóikon kívül minden olyan szociáldemokratát és demokratát meg akarnak szólítani, akik politikai értelemben "árván maradtak".

Új óriásplakátok kerülnek ki az utcákra a következő napokban. Ezeken nem a helyi jelölteket, hanem a miniszterelnök-jelöltet és a párt központi üzeneteit tüntetik majd fel. Az utolsó napokra még szórólapokat is nyomtatnak, immár a helyi jelöltek fotóival. Az MSZP kampányának középpontjában Mesterházy Attila kormányfőjelölt lesz, de - ahogy eddig is - a mozgósításban ugyancsak nagy szerepet szánnak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek.Négyezer fórum

A Jobbik nem változtat a stratégiáján a következő hetekben: a kampány gerincét ugyanúgy a lakossági fórumok képezik majd. Ebből mindösszesen négyezret tervezett a párt, úgy, hogy a legkisebb településekre is el akarnak jutni.

A párt sajtófőnöke elmondta, a rendelkezésre álló pénz tekintetében az utolsó helyen kullognak, így csak néhány száz óriásplakátot tudnak kihelyezni. Az elektronikus médiában sem tudnak hangsúlyosan megjelenni: csak néhány rádió és tévéreklámra futja majd - mondta az InfoRádiónak Novák Előd sajtófőnök.

A Jobbik új kampánytémaként akarja hangsúlyozni, hogy az MSZP bizonyos választókerületekben a Fidesz javára léphet majd vissza annak érdekében, hogy ne a Jobbik jelöltje győzzön. A Jobbik főként ezekben a körzetekben akar többet kampányolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×