eur:
390.91
usd:
365.98
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hogyan állnak a pártok az ajánlószelvények gyűjtésével?

Félidejéhez érkezett az ajánlószelvények gyűjtésének ideje. A pártok egy része már mostanra összeszedte az összes egyéni választókerületben a jelöltséghez szükséges ajánlószelvényeket.

Az MSZP mind a 176 egyéni választókörzetben összegyűjtötte a jelöléshez szükséges 750 ajánlószelvényt, mondta Budai Bernadett, a párt szóvivője. Kiemelte, nem törekedtek arra, hogy az előírtnál sokkal több szelvényt szerezzenek, mert nem akartak belemenni semmilyen versenybe. A szelvényeket még a héten leadják a helyi választási bizottságoknak - tette hozzá.

A Jobbik is végzett a szelvények gyűjtésével. Szabó Gábor országos kampányfőnök elmondta, hogy egy kivételével az összes körzetben megszerezték a szükséges mennyiségű ajánlást, és a 176.-ban is megszerzik egy-két napon belül.

Szabó Gábor szerint a jól szervezettségnek és a megnőtt társadalmi támogatásnak köszönhetik a gyors eredményességet.

A Magyar Demokrata Fórumnál még nem tudják, hogy az összes egyéni körzetben indíthatnak-e jelöltet, de ebben bíznak. Kerék-Bárczy Szabolcs kiemelte: területi listát mindenhol állíthatnak majd.

Az LMP is gyűjti még a cédulákat. Karácsony Gergely kampányfőnök elmondta, körülbelül egy tucat képviselő jelöltségét még a héten regisztrálják, és több politikusuk is közel jár a szükséges 750 ajánláshoz. Karácsony Gergely azt mondta, annak ellenére jól teljesít az LMP, hogy az ajánlórendszer épp a kis pártoknak nem kedvez.

Megkerestük a Fideszt is, de a párt képviselője hétfőn nem tudott az InfoRádió kérdéseire válaszolni.

A jelölteknek március 19-ig van lehetőségük összegyűjteni a szükséges mennyiségű ajánlást ahhoz, hogy indulhassanak az egyéni választókerületekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×