eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Navracsics Tibor: a választópolgárok tisztíthatják meg a magyar politikát

A választóknak módjuk lesz arra, hogy áprilisi döntésükkel megtisztítsák a magyar politikát és a politikai elitet, valamint határozzanak arról, hogy kik képviseljék őket a következő időszakban - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy politikai fórumon Nyíregyházán.

A politikus Kormányzás és közjó címmel megrendezett eseményen utalt Gyurcsány Ferenc 2006 szeptemberében kiszivárgott balatonőszödi beszédére, amely szerinte már magában hordozta a szocialisták bukását, és mára emiatt esett szét az MSZP.

Navracsics Tibor elmondta: a baloldali képviselők már 2006 májusában tudtak erről a beszédről, ám hallgattak róla, s amikor az nyilvánosságra került, "mindent megtettek annak érdekében, hogy mentsék a saját politikájukat".

Emiatt most "a politikai invalidítás" állapotában van az ország, hiszen nem várható el a szocialistáktól, hogy például a MÁV és a PSZÁF ügyében őszintén viselkedjenek, amikor a választópolgárokkal sem viselkedtek őszintén - jelentette ki.

A frakcióvezető azt mondta: 2006 szeptembere óta Magyarország a politikai viták tekintetében egy helyben topog, "mert azok az emberek, akiket felelősség terhel ezért a csődtömegért, nem vállalták a felelősséget."

Csak akkor tud Magyarországon visszatérni a politika az értelmes viták keretébe, hogy ha a választópolgárok elmondhatják a véleményüket az elmúlt négy évről - mondta.

Navracsics Tibor szerint az emberek ma azt látják, hogy a parlamentben a viták hiábavalóak; nem történik semmi, mert az MSZP bármit megtehet, s a Fidesz nem tudja megakadályozni a szocialisták lépéseit.

A fideszes politikus hozzátette: az MSZP célja a "félelem gerjesztése" a nyugdíjasokban, a családokban, és az egyetemistákban, így alkotmánymódosítással, antiszemitizmussal, kötelező sorkatonasággal riogatnak.

"A gyűlöletkeltő kampányuk egyre elkeseredettebb, egyre inkább árulkodik arról, hogy a a szocialista párt gyökerei mennyire nem egy demokratikus párt gyökerei" - mondta. Navracsics Tibor szerint ezért a Fidesznek egy dolga van: tennie kell a dolgát, és meg kell nyernie a választásokat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×