eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A metró, a troli, a HÉV, öt villamos és néhány busz megy

Menetrend szerint elindultak az első járatok a HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon - közölte a BKV. A közlekedési társaság tájékoztatása szerint a villamosok közül az 1-es, 2-es, 3-as, 6-os, a 41A és a 47-es vonalakon van közlekedés. Az autóbuszbuszok közül a 30-on, 58-on, 95-ön és 170-en indultak el a járatok. Hat óra előtt további néhány buszvoanlon elindult a közlekedés.

A BKV adatai alapján a villamosok közül több, a buszok közül viszont kevesebb jár, mint a sztrájk első napján üzemkezdetkor. Nemes Gábor úgy nyilatkozott: a buszgarázsokban továbbra is száz százalékos a munkabeszüntetés támogatottsága. A sztrájkbizottság szóvivője szerint a cinkotai buszgarázsban nyugalom van, rendkívüli esemény nem történt.

A délelőtt 10 órai egyeztetésről annyit mondott, hogy a BKV menedzsmentjének kell új ajánlatot tennie a szakszervezeteknek.

A budapesti ügyekért felelős kormánybiztos tegnap az InfoRádióban azt mondta: azokon a helyeken, ahol erre a forgalomirányításban résztvevő rendőr engedélyt ad, használhatják a buszsávot az autósok a BKV sztrájk idején. Horváth Csaba hozzátette: feltétel, hogy az autóban legalább két utas legyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×