eur:
401.68
usd:
364.22
bux:
0
2024. október 4. péntek Ferenc

Egy egyetemmel és főiskolával bővül a felsőoktatási paletta

Januártól egy új egyetemmel és egy új főiskolával bővül a felsőoktatási intézmények száma, két főiskola pedig integrálódik. A Népszabadság azt írta, hogy a változások ellenére 69 marad a felsőoktatási intézmények száma, mert a valójában csak egy új intézmény nyitja meg kapuit.

Az új egyetem a Budapesti Műszaki Főiskola átalakulásával jön létre, amely - az első fővárosi egyetemként Zsigmond király által 1395-ben alapított, majd 1410-ben újjáalapított egyetem hagyományait követve - az Óbudai Egyetem nevet viseli majd.

A hallgatói létszám csökkenésével és az erős nemzetközi versennyel indokolta a már ősszel bejelentett jövő évi integrációját a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint a Heller Farkas Főiskola. Az intézményvezetők indoklása szerint az érettségizők száma 6-7 éven belül negyedével csökken, így csak az erős főiskolák és egyetemek maradnak talpon.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: regionális háború küszöbére sodródott a Közel-Kelet

Kis-Benedek József: regionális háború küszöbére sodródott a Közel-Kelet

Biztosra vehető az ellencsapás, miután Irán kedd este ballisztikus rakéták százait lőtte ki Izraelre – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a bevetett új rakétákról, a válasz forgatókönyveiről, de csipogós támadás hadtudományi jelentőségéről és az európai terrorveszély fokozódásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 06:13
2024. október 4. 05:24
×
×
×
×