eur:
390.93
usd:
366.71
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Így változnak a menetrendek az ünnepek idején

Az ünnepek idején változik a BKV, a MÁV és a Volán menetrendje, valamint a fővárosi parkolási rend.

December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali BKV-járatok, a fővárosban ezután éjszakai buszokkal lehet utazni. December 25-én és 26-án az ünnepnapi, a két ünnep között, valamint 31-én az iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint járnak a BKV-járatai.

Szilveszterkor az esti üzemzárást követően egész éjszaka sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. Az újév első napján az ünnepnapi, január 2-án a szombati szabadnapi, 3-án a vasárnapi munkaszüneti menetrend lesz érvényes, január 4-étől pedig helyreáll az iskolai időszakra érvényes közlekedési rend.

A MÁV-nál is lesznek változások: december 24-én, csütörtökön szombati, karácsonykor ünnepnapi menetrend szerint járnak a szerelvények. December 31-én, csütörtökön pénteki, másnap szombati, január 2-án pedig ünnepnapi menetrend lesz érvényben, január 3-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a személyszállító vonatok.

A Volánnál december 24-én az utolsó autóbuszjáratok Budapestről 16 óra körül indulnak. 25-én, 26-án és 27-én munkaszüneti nap lesz, ekkor a kora reggeli autóbuszjáratok általában nem közlekednek. December 28-a és 31-e között a tanítási szünetes munkanapnak megfelelő közlekedési rend lesz érvényben, egyes vonalakon csökkentik a járatszámot, január 1-je és 3-a között pedig a munkaszüneti nap szerint közlekednek majd az autóbuszok. Január 4-től a Volán járatok esetén is helyreáll a szokásos rend.

December 24-től január 3-ig ingyenes lesz a parkolás Budapesten, kivéve a Budai vár, a Margitsziget és a Citadella parkoló területét.

A megváltozott menetrendekről az utazóknak érdemes tájékozódniuk a közlekedési társaságok honlapjain, illetve az információs vonalakon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×