eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már 38 halálos áldozata van ideheza az újinfluenzának

Harminchétre nőtt a H1N1 vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma - közölte Falus Ferenc országos tiszti főorvos szerdán budapesti sajtótájékoztatón. A kijelentés csak néhány óráig volt igaz, mert a szegedi kórházban délután meghalt egy újinfluenzás nő.

A szakember szólt arról is, hogy a H1N1-es vírus addig fertőz, míg mindenki meg nem betegszik, vagy be nincs oltva, így valamilyen formában és mértékben mindenkinek találkoznia kell a kórokozóval.

Hangsúlyozta: a lakosság 26 százaléka már megkapta a vakcinát, ami jónak nevezhető. Az országos tiszti főorvos azt mondta: hamarosan eldől, hogy karácsonykor is nyitva tartanak-e az ideiglenes oltópontok, de - mint mondta - megyénként legalább két helyen oltanak az ünnepek alatt is.

Falus Ferenc szerint számítani kell egy tavaszi, második influenza hullámra is, de azt még nem tudni, hogy ezt elsősorban a szezonális influenza vírusa vagy a H1N1 okozza-e.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×