INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Fidesz: bűnbakkeresés folyik az MNV-nél

InfoRádió / MTI
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél (MNV) bűnbakkeresés folyik - jelentette ki Balsai István fideses országgyűlési képviselő.

Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója arra reagált, hogy belső vizsgálatot rendelt el és azonnali hatállyal felmentette a Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetői munkaköréből Balogh Tamást, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a vagyonkezelő vezérigazgatója, Kamarás Miklós.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: senki ne gondolja, hogy elegendő lesz az, hogy egy jogtanácsoson vagy egy beosztotton verik el a port. Hozzátette: se ne gondolja, hogy azok a politikai felelősök, akik a jogilag védhetetlen szerződéseket létrehozták, azok a vizsgálat során nem lesznek esetleg gyanúsítottak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy akkor ki a felelős, azt válaszolta: aki utasítást ad a jogtanácsosnak a szerződések megkötésére.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szombaton sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert álláspontja szerint trükköznek az állami földek haszonbérletére kiírt pályázatok érkeztetésével, elbírálásával a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n (MNV) belül. A konkrét esettel kapcsolatban azt mondta: a 2.500 hektáros Pesti megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokat idő előtt felbontották, s a felbontás tényét visszamenőleges dátummal próbálták legalizálni.

A címlapról ajánljuk