eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Felújítás miatt útlezárás az M0-áson

Tereléssel járó felújítási munkálatok zajlanak az október 9-11., valamint az október 16 18. közé eső hétvégéken az M0-s autóút és az M5-ös autópálya soroksári csomópontjában. A rekonstrukció a hétköznapok forgalmát nem érinti.

A tervek szerint október 9-én, pénteken az esti órákban veszi kezdetét az M0-s autóút és az M5-ös autópálya közös, soroksári csomópontjának felújítása - olvasható az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közleményében. Az M0-s 28. számú, illetve az M5-ös 18. számú csomópontjának számító létesítmény két ágának rekonstrukciója a tervek szerint két ütemben valósul meg. Az első ütem október 9-én este 21 órától október 11-én este 21 óráig, a második október 16-án este 21 órától október 18-án este 21 óráig tart. A felsorolt időpontok az időjárás függvényében változhatnak.

A munkálatok során az M0-s autóútról Budapest-centrum felé vezető és az M5-ös bal (Budapest irányába haladó) pályájáról az M0-s felé vezető ágat egyszerre zárják le és újítják fel (burkolatcsere, a vízelvezető rendszer karbantartása, helyenként szalagkorlátcsere).

A forgalmat az előbbi esetében az M5 autópálya díjmentesen igénybe vehető szakaszára terelik (Szeged felé), ahonnan az M0/M5 gyáli csomópontjában lehet visszafordulni Budapest irányába - az utóbbi esetben a 15. km-szelvényben található csomópontban, a bevásárlóközpontnál megfordulva lehet ráhajtani az M0-sra. A lezárásokról és a kijelölt terelőutakról a beruházás valamennyi fázisában sárga irányjelző táblák adnak tájékoztatást a döntési pontoknál.

A munkálatok közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelezője a Colas Építő Zrt., az összköltség bruttó 135 millió forint.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az érintett szakaszokon közlekedők türelmét és megértését kéri.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×