eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Még idén 10,5 milliárdot kapnak a kórházak

A kórházak idén 10,5 milliárd forintot kapnak a járó-, és fekvőbeteg egészségügyi szolgáltatásaik biztosítására - közölte Oszkó Péter pénzügyminiszter és Székely Tamás, az egészségügyi tárca vezetője szerdán, az Országgyűlés szakbizottságának ülésén.

Székely Tamás elmondta: az intézmények még ebben a hónapban 4,5 milliárd forintot kapnak, majd még az év végéig további 6 milliárd forintot, ez utóbbit már a 2010-es költségvetés terhére.

A változtatások közé tartozik az is, hogy november 1-jétől ismét bevezetik a teljesítményvolumen-korlát alapú finanszírozási rendszert.

Oszkó Péter a "tárgyalási ajánlattal" kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a költségvetési források szinte teljes egészében le vannak kötve, és már "gyakorlatilag nulla a mozgástere a kormánynak".

A szaktárca és a kórházak képviselői délután ülnek tárgyalóasztalhoz, hogy megállapodásra jussanak az intézmények idei többletjuttatásáról.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×