eur:
399.19
usd:
363.92
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Lendvai: Az MSZP bevállalta a többpártrendszert

Rosszabb, kevésbé modern, kevésbé szabad, és kevésbé európai volna ma Magyarország, ha az elmúlt 20 évből a 12 év szocialista kormányzást kitörölnénk - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a párt megalakításának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A politikus hozzátette: az MSZP 20 éve a többi között bevállalta a gazdaság átalakítását, valamint a többpártrendszert, de tehette volna másképp is.

Ha nem tette volna, ma más párt lenne, ahogy az ország is más lenne. Mint mondta: Nyers Rezső pártja lettünk, és jól tettük.

Lendvai Ildikó szerint a szocialista párt sose felejtette el, hogy dolga, a társadalmi különbségek csökkentése, emellett a pártnak hűnek kell maradnia ahhoz, hogy baloldaliságában sokszínű maradjon.

A politikus hangsúlyozta: aki nem ünnepli születésnapját, nem vállalja önmagát, és ingoványra építi politikai jövőjét is.

Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP 20 éves megalakulása alkalmából rendezett fogadáson megköszönte a pártnak, hogy rövidtávú érdekei elé helyezte Magyarország érdekeit, Lendvai Ildikó pártelnök szerint pedig Magyarország rosszabb volna a szocialista párt nélkül.

Az MSZP az elmúlt hat hónapban nem először vállalta a felelősséget az országért - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a szocialista párt megalakításának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett fogadáson a párt székházában. Hozzátette, a párt sokadszor volt képes arra, hogy tettekben mutassa meg, hogy Magyarország nemzeti érdekét akár a saját rövidtávú érdekei elé is képes helyezni.

A kormányfő úgy vélte, ez az az áldozatvállalás, amiért ennek a pártnak köszönetet kell mondani. "Lehet, hogy népszerűséget rövidtávon ezek az intézkedések nem hoznak, de hitelességet igen." A miniszterelnök pedig azt gondolja, hogy ezt hosszú távon a magyar választók is díjazni fogják, tehát ami most áldozatvállalásnak tűnik, az egy jó befektetés. Bajnai Gordon hangsúlyozta: mindaz amit a válságkezelő kormány tett, nem jöhetett volna létre, ha az MSZP nem áll oda a program mögé.

A kormányfő hangsúlyozta: nem vagyunk még a végén, a válság még Magyarországon van, mindaddig, amíg nem kezd el érezhetően gyarapodni a munkahelyek száma.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×