eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nap-kelte helyett Ma reggel

Új reggeli közéleti műsort indít hétfőtől a Magyar Televízió. A hírekre, a politikai, gazdasági és kulturális eseményekre fókuszáló adássorozat Ma reggel címmel indul, és hétköznaponként reggel 6.30-tól 9 óráig lesz látható mindkét csatornán.

A Nap-keltét váltó, belső gyártásban készülő műsor életre hívását az indokolta, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége nem járult hozzá a korábban általa támogatott 2,45 milliárd forintos hitel felvételéhez.

A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető - közölte a köztévé sajtóirodája.

Vita a jogszerűségről

Czeglédi László, az MTV kuratóriumának kormányoldal által delegált elnöke az MTI-nek azt mondta: hivatalos tájékoztatást még nem kapott az ügyben, de a felmondás "beláthatatlan következményekkel járna".

Hozzátette, az ügyben minden felelősség az ügyvezető alelnöké, akinek szerinte nem volt joga a kuratóriumi elnökség hozzájárulása nélkül felbontani a szerződést, amelynek megkötéséhez is a testület jóváhagyására volt szükség. Czeglédi László megemlítette: a kialakult helyzetre tekintettel rendkívüli kuratóriumi elnökségi ülést hívott össze hétfő délutánra.

Helyettese, az ellenzéki jelöltként a testületbe került Balogh László szerint viszont teljesen jogszerű volt a lépés; a szerződéskötéshez valóban szükség volt az elnökség engedélyére, de a médiatörvényben "sehol nem látni nyomát", hogy a felmondáshoz szükség volna a jóváhagyásukra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×