eur:
388.97
usd:
361.81
bux:
68662.41
2024. május 8. szerda Mihály

Ismét terítéken a csendrendelet

Október 22-i testületi ülésükön módosíthatják a terézvárosi csendrendeletet a helyi képviselők, ha addig sikerül kidolgozni a megfelelő jogi hátteret - közölte a városrész polgármestere a civilekkel folytatott megbeszélés után.

Verók István elmondta: a képviselőtestület csütörtökön azért nem módosította és nem függesztette fel a csendrendelet alkalmazását, mert nem kapott olyan javaslatokat, amelyek alapján azt megtehette volna.

Koltay András, a Broadway Egyesület jogi képviselője a mostani egyeztetés után elmondta: 12 pontos javaslatukban szerepel egyebek között a kötelező hatósági díj bevezetése, amivel a vendéglátóipari egységek hozzájárulnának a terézvárosi rendőrség működéséhez, így az önkormányzat több rendőrt állíthatna szolgálatba; emellett anyagi segítséget nyújtanának a helyi polgárőrség megerősítéséhez.

A Broadway egyesület szerint a rendelet súlyosan korlátozza a szabad vállalkozáshoz fűződő jogot, a gazdasági verseny szabadságát, valamint megsérti a tulajdonhoz való jogot is azzal, hogy ellehetetleníti a gazdasági tevékenységet.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×