eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Felújítják a Feszty-körképet és otthonát

Megépítése óta harmadjára ázik be a Feszty-körképnek otthont adó épület, a Rotunda az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, mert annak idején nem a megfelelő technológiával építették meg - tudta meg az InfoRádió a létesítmény igazgatójától. Horváth Gábor elmondta: pályázati forrásból most újra felújítják az épületet, ahová a körképet megújult környezetben helyezik vissza. Erről egyelőre nem árult el többet az igazgató, de azt elújságolta, hogy elkészült a körkép digitális változata, amelyet rövidesen bárki megnézhet, és akár ki is nagyíthat a park honlapján.

A tervek szerint már meg kellett volna kezdődnie a Feszty-körképnek otthont adó Rotunda felújításának, ám a közbeszerzési eljárások még nem zárultak le, ezért nem lehetett belefogni a rekonstukcióba - mondta az InfoRádiónak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója

Megnyitása óta problémák vannak az épülettel: a tetőt már kétszer lecserélték, de még mindig beázik, mivel nem a megfelelő technológiával építették meg. A beszivárgó víz a körképet is megrongálta egy helyen - magyarázta Horváth Gábor.

A Rotunda - valószínűleg az év végén, vagy 2010 elején induló - felújítása idején Feszty Árpád alkotását sem láthatják a látogatók, azt majd csak a munkálatok befejeztével, megújult környezetben tekinthetik meg újra.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója megjegyezte: már az interneten is látható A magyarok bejövetele.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×